Nyt on jääneet maali- ja huhtikuun valmistuneet odottamaan. Olen tehnyt sen verran uusia, ettei ole ollut aikaa vanhojen keskeneräisten valmistamiseen. Jatketaan myöhemmin niillä. Kiireen syy saada uutta syntyi 9.5., pieni pojantyttäreni Ruut Annika Kuhmossa, sen takia kiirehdin aloittamaan ja tekemään loppuun hänelle peiton. En tee ihan pikkuisia vauvanpeittoja, koska lapsi on vauva vain hetken ja peitto kestää kuitenkin vuosia. Niinpä myös pikku Ruut saa 140 x 200 -kokoisen peiton.

Ruusukangas taustaksi ja vähän vaaleanpunaista tuli mukaan Vaasan tilkkupäiviltä. Ennen peiton luovutusta täytyy tehdä ulkopuolinen laadun auditointi.

Peiton taustakangas oli n. 110 cm leveä, joten siihen tarvittiin levitystä. Pituutta kankaassa oli kuitenkin vain alunperin 3 metriä ja siitäkin osa käytetty blokkeihin, joten tarvittiin lisää blokkeja levittämään taustaa.

Peitossa on käytetty puuvillavanua ja nykyisin tikkaan ne ihan tiheään, myös isommat työt. Tällainen alkaa olla sen kokoinen, että voisi harkita kahdessa osassa tikkaamista.